Украинският президент Володимир Зеленски пристигна днес в японския град Хирошима

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна днес в японския град Хирошима
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Хирошима за срещата на Г-7

Украинският президент Володимир Зеленски дойде през днешния ден в японския град Хирошима за срещата на водачите от Г-7, заяви дипломатически източник, представен от Франс прес.
Прочетете още
Самолетът на Френската република, с който Зеленски дойде през вчерашния ден в Саудитска Арабия за срещата на водачите от Арабската лига, кацна на летището на Хирошима, установяваха публицисти от Франс прес.

Междувременно президентът на САЩ Джо Байдън е подготвен да разгласи нов пакет от военна помощ на стойност 375 милиона $ за Киев след оповестените диалози с украинския му сътрудник Володимир Зеленски на срещата на върха на Г-7 в японския град Хирошима, оповестява изданието Politico.

Източници на редакцията разясняват, че пакетът от помощи ще включва артилерийски и противотанкови оръдия, както и бронирани машини.

Това е съоръжение, което Съединени американски щати и съдружниците са доставяли в предишното, само че доста належащо преди дълго чаканата контраатака на Въоръжените сили на Украйна.

По-рано стана ясно, че Зеленски е дошъл в Япония за присъединяване в срещата на върха на Г-7 и диалог с президента на Съединени американски щати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР