Украинският президент Володимир Зеленски пристига днес на официално посещение в

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристига днес на официално посещение в
Коментари Харесай

Зеленски пристига на официално посещение в Полша

Украинският президент Володимир Зеленски идва през днешния ден на публично посещаване в Полша за диалози в региона на сигурността, икономическата и политическа поддръжка.

Полският президентски консултант по въпросите на външната политика Марчин Пшидач уточни, че визитата е знак за доверие и признателност към полския народ. Полша е приела повече от един милион украински бежанци от началото на войната в Украйна и убеждаваше западните страни да изпратят танкове и друго въоръжение за украинската защита, отбелязва Ройтерс.

Украинският министър на защитата Олексий Резников посочи, че Варшава е разкрила пътя за изпращане на изтребители МиГ на украинските въоръжени сили. В момента те разполагат с пет бригади бойни самолети от вида Су-27 и МиГ-29, част от които получени от задгранични сътрудници, посочи военният представител Юрий Игнат.

Очаква се президентът Зеленски да беседва с полския си сътрудник Анджей Дуда и премиера Матеуш Моравецки и да се срещне с украински бежанци, оповестява БНР.

Според изследване на публичното мнение 82 % от поляците считат, че НАТО и Европейският съюз би трябвало да продължат да поддържат Украйна, до момента в който тя реализира победа.

От друга страна се ускорява недоволството на полските земеделци от безмитния импорт на украинско зърно по мощ на регламента на Брюксел - въпрос, който също ще бъде прегледан.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР