Украинският президент Володимир Зеленски predupredi, че заплахата на Русия за

...
Украинският президент Володимир Зеленски predupredi, че заплахата на Русия за
Коментари Харесай

Зеленски за ядрените заплахи на Путин: Не мисля, че блъфира

Украинският президент Володимир Зеленски predupredi, че опасността на Русия за потребление на нуклеарни оръжия „ може да се трансформира в действителност “, съобщи Си Ен Би Си.

Изминаха седем месеца, откогато Русия стартира нашествието си в Украйна през февруари, а в рядко телевизионно послание предходната седмица съветският президент Владимир Путин индиректно заплаши, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия за ескалиране на войната

В изявление за Си Би Ес Зеленски сподели, че Русия нападна нуклеарни електроцентрали в Украйна и че може да има истина в заканите на путин.

„ Той желае да изплаши целия свят. Това са първите стъпки на нуклеарното му изнудване. Не мисля, че блъфира “, сподели Зеленски.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан даде да се разбере, че Съединените щати одобряват съществено нуклеарната опасност на Путин.

„ Съобщехме непосредствено на доста високо равнище на Кремъл, че всяко потребление на нуклеарни оръжия ще бъде посрещнато с пагубни последствия за Русия “, сподели Съливан в предаването „ Face the Nation “ по Си Би Ес.

Междувременно в окупираните от Русия територии на Украйна са в ход референдуми за присъединение към страната, оповестяват съветски държавни медии. Западни и украински публични лица ги дефинират като подправени и опит на Кремъл да легитимира съветската анексия на украинска територия.

Зеленски сподели, че доста хора ще бъдат принудени да вземат участие в тези референдуми, само че че няма поддръжка за това в обществото. Той сподели, че може да възникне опасност, в случай че руснаците завършат референдума и разгласят резултатите.

„ Това във всеки случай би направило невероятно продължаването на каквито и да било дипломатически договаряния с президента на Руската федерация и той го знае доста добре “, сподели Зеленски. „ Мисля, че това е доста рисков сигнал от президента Путин, който ни споделя, че Путин няма да приключи тази война “, добави той.

Джейк Съливан удостовери още веднъж поддръжката на Съединените щати за украинските сили по време на неделното предаване, акцентирайки върху оръжията за 15 милиарда $, които към този момент са предоставени на Киев.

„ Имаме ясна задача и това е задача, върху която сме се фокусирали от няколко месеца “, сподели Съливан в предаването „ This Week “ по Ей Би Си. „ Мисията е да се уверим, че оръжията и информацията, от които Украйна се нуждае, с цел да може сполучливо да пази личната си страна, ще бъдат получени “, добави той.

Путин разгласи частична военна готовност в Русия предходната седмица, като съобщи, че „ Западът желае да унищожи Русия “ и се е опитал „ да трансформира народа на Украйна в пушечно месо “.

Зеленски сподели, че Русия употребява войната като опрощение, с цел да твърди, че е атакувана от Запада.

„ Той знае, че губи войната. На бойното поле Украйна взе самодейността. Той не може да изясни на обществото за какво и търси отговори на тези въпроси “, сподели Зеленски. „ Сега Западът е този, който нападна Русия. Сега Западът атакува нашите територии “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР