Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че Русия подготвя нова вълна

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че Русия подготвя нова вълна
Коментари Харесай

Зеленски: Русия подготвя нова вълна на агресия

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия приготвя нова вълна на експанзия , с цел да усили натиска върху Украйна. Той настоя, че интернационалната общественост би трябвало да ускори отговора си на експанзията на Москва.

Това сподели той в послание към украинския народ.

Държавният глава съобщи още, че свободният свят би трябвало да усили съдействието си , с цел да отговори на постоянните закононарушения, които Русия прави във войната, и да предотврати всевъзможни нови съветски закононарушения.

" Нашите сили би трябвало да запазят самодейността във войната ", сподели той.

Припомняме, че предизвестието на Зеленски идва, откакто Германия се съгласи да изпрати танкове в Украйна, с цел да помогне с нейната защита , като разгласи в сряда, че ще изпрати 14 бойни танка Leopard 2 и ще утвърди настояванията на други страни за изпращането им.
 Украйна: Танковете ще дефинират нашата победа
Украйна: Танковете ще дефинират нашата победа

Йермак: Ще си върнем всичките територии

Германия се колебаеше да изпрати танкове в Украйна седмици наред, макар натиска на западните съдружници. Германското държавно управление трябваше да утвърди изпращането на танковете в страна отвън НАТО, преди да могат да бъдат доставени.

Изглежда, че администрацията на американския президент Джо Байдън също е подготвена да утвърди изпращането на бойни танкове M1 Abrams в Украйна, като се анулира след апели от членове на двете партии за изпращане на танковете. Танковете евентуално няма да дойдат в Украйна с месеци, само че детайлностите към момента се преглеждат.

Зеленски сподели в обръщението си във вторник, което пристигна преди известието на Германия, че съдружниците на Украйна разполагат с нужния брой танкове, нужни за увеличение на отбраната на страната против Русия.

" Но е значимо да се види действителността: не става дума за пет, или 10, или петнадесет танка. Нуждата е по-голяма. Всеки ден вършим всичко належащо, с цел да запълним недостига. И съм признателен на всички, които ни поддържат в това, сподели той. Дискусиите обаче би трябвало да завършат с решения ", продължи Зеленски.

Войната сред Русия и Украйна продължава към този момент 11 месеца.
 Защо Германия протака изпращането на танкове Leopard на Украйна?
Защо Германия протака изпращането на танкове Leopard на Украйна?

Нерешителността на Олаф Шолц раздели страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР