Украинският президент Володимир Зеленски посвети вечерното си видеообръщение на искането

...
Украинският президент Володимир Зеленски посвети вечерното си видеообръщение на искането
Коментари Харесай

Зеленски: Русия да бъде държана отговорна

Украинският президент Володимир Зеленски посвети вечерното си видеообръщение на настояването на Киев Русия да бъде държана финансово виновна за разрушенията, които силите ѝ предизвикват на Украйна , съобщи Асошиейтед прес.

Той означи, че съветската войска е изстреля ракета по Харковска област и е разрушила културен център в град Лозова , и добави, че на обстрел са били подложени и Одеса, Полтава и Житомир.

В Донбас, където съветската офанзива е най-ожесточена, съветските войски по думите му са трансформирали градовете Рубижне и Волноваха в отломки, както са създали и с Мариупол и както се пробват да създадат със Северодонецк .

Зеленски съобщи, че Русия би трябвало да бъде накарана да заплати за всеки дом, учебно заведение, болница и бизнес, който унищожи . Той сподели, че би трябвало да бъде основан юридически механизъм, посредством който всеки потърпевш от съветските дейности, да може да получи обезщетение.

"Мудис " намали кредитния рейтинг на Украйна от "Caa3 " (латински букви) на (Caa2) с отрицателна вероятност поради дълговата неустановеност , съобщи Ройтерс. Причината за оценката на рейтинговата организация е повишeн риск украинското държавно управление да изпадне в неспособност да изплаща задълженията си след съветската инвазия макар интернационалната помощ. "Осезаемото повишаване на държавния дълг евентуално ще се окаже отвратително в средносрочно бъдеще ", съобщи "Мудис ". Агенцията, която до момента правеше разбор на вероятностите пред Украйна, преразглежда оценката си поради неяснотата към това по какъв начин ще се развие войната и към следствията от нея върху кредитните отговорности на Киев.

Финансовите министри от Групата на седемте най-развити страни (Г-7) през вчерашния ден се споразумяха да дават на Украйна нова помощ в размер на 9,5 милиарда $ и дадоха обещание да ѝ дадат задоволително пари, с цел да може да държи унищожената си стопанска система на повърхността, до момента в който води война против Русия.

"Мудис " съобщи, че чака военният спор в Украйна да се проточи по-дълго , в сравнение с са били първичните упования, и планува, че действителният ѝ БВП за тази година ще намалее с към 35 %. Агенцията чака украинската стопанска система да стартира да се възвръща следващата година, само че по едно и също време с това чака съветската инвазия да нанесе трайни провали върху Брутният вътрешен продукт на Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще подпише признатия дефинитивно от Конгреса в четвъртък законопроект за военна, икономическа и филантропична помощ за Украйна в размер на 40 милиарда $ , съобщи Асошиейтед прес, като се базира на добре осведомени източници. Той ще направи това още по време на азиатската обиколка, на която е сега, като се чака това да стане преди Байдън да се насочи на следващия ден за Токио. Законопроектът сега пътува към него, като за задачата от Съединени американски щати особено е отпътувал представител на американското държавно управление, който ще му го занесе за автограф.

Съединени американски щати оповестиха, че ще дават на Украйна военно съоръжение за 100 милиона $ настрана от отпуснатата от Конгреса помощ в размер на 40 милиарда $. Оборудването ще включва нови 18 гаубици и радарни системи за битка с артилерия. Вашингтон към този момент е предоставял сходна техника на Киев след началото на съветската инвазия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР