Украинският президент Володимир Зеленски посети Изюм, който беше освободен от

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети Изюм, който беше освободен от
Коментари Харесай

Зеленски отиде в освободения Изюм за издигането на украинското знаме

Украинският президент Володимир Зеленски посети Изюм, който беше освободен от украински десантчици.

Президентът беше придружаван от заместник-министъра на защитата Анна Маляр, представители на Въоръжените сили и други силови подразделения, взели участие в освобождението на града преди няколко дни. Това оповестява УНИАН, като се базира на информацията на въздушно-десантната Сичеславска бригада във Facebook.

Президентът е участвал на издигането на украинското знаме над постройката на градската администрация и е уважил дружно с военните паметта на починалите с минута безмълвие.

Зеленски е изказал благодарности към бойците, които са си върнали украинските земи.

" Гледката е много потресаваща, само че не е потресаваща за мен, тъй като започнахме да виждаме същите картини като в Буча, в първите освободени от окупацията територии... същите разрушени здания, убити хора ", сподели Зеленски при визитата си в града, цитира го АП.

В същото време от два дни съветските медии предизвестяват, че край Балаклея, освободена малко преди Изюм, украинската страна готви да покаже пред света " Буча 2 ", поради обстоятелството, че Кремъл назова всеобщите гробове там преди месеци " инсценировка ".

По време на контранастъплението на 10 септември украинската войска се придвижи от Балаклея в Изюм, Харковска област, който си върнаха на идващия ден, откакто от март месец беше под съветски надзор. Министерството на защитата на Русия публично призна, че войските й отстъпват от Харковска област.

Според локалната администрация на региона тук са били освободени повече от 40 обитаеми места, а единствено преди ден Зеленски заключи, че при контраофанзивата ВСУ си е върнала 6000 квадратни километра територия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР