Украинският президент Володимир Зеленски получи награда на името на Уинстън

...
Украинският президент Володимир Зеленски получи награда на името на Уинстън
Коментари Харесай

Великобритания връчи на Зеленски награда Чърчил за лидерство

Украинският президент Володимир Зеленски получи премия на името на Уинстън Чърчил за водачество. Отличието му беше връчено от английския премиерв оставка Борис Джонсън във вторник.

Повод за премията е ролята на Зеленски от началото на съветската военна инвазия в Украйна на 24 февруари.

“В този миг на висша рецесия, вие бяхте изправен пред тестване за водачеството, което беше толкоз тежко, колкото предизвикването пред Чърчил през 1940 година ”, сподели Борис Джонсън по време на церемонията, в която Зеленски се включи онлайн.

Уинстън Чърчил става министър председател на Англия през 1940 година и остава на този пост до края на Втората международна война и успеха на Съюзниците.

Володимир Зеленски е президент на Украйна от 2019 година и беше на този пост, когато Русия стартира война против страната. Той отхвърли да бъде евакуиран със семесйтвото си и досега е в Киев. От начлото на войната той упорства за повече военна помощ от Запада за Украйна.

Зеленски взе участие посредством видео вързка в церемонията, на която участваха потомци на Чърчил, украинският дипломат в Лондон и украински военни, които се образоват във Англия.

Украинският министър председател благодари на Борис Джонсън и на Англия за поддръжката и помощта, изпратена на Украйна от началото на войната. Той сподели, че оценката принадлежи на десетките хиляди украинци, които вземат участие в борбите против съветската войска.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР