Украинският президент Володимир Зеленски поиска бързи промени в работата на

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска бързи промени в работата на
Коментари Харесай

Зеленски уволни военномедицинския началник на Украйна, настоява за реформа на системата

Украинският президент Володимир Зеленски изиска бързи промени в работата на украинската военномедицинска система, като разгласи уволнението на командващия медицинските сили.

Ходът на Зеленски беше разгласен в неделя, когато той се срещна с министъра на защитата Рустем Умеров и съответства с спор за провеждането на 20-месечната война против Русия, с въпроси какъв брой бързо протича контранастъплението на изток и юг.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Украйна употребява ракети с огромен обхват ATACMS, споделя Зеленски Украинският Зеленски отхвърля войната с Русия да е в „ патова позиция “ Украинският Зеленски споделя, че войната усложнява проектите за избори през 2024 година завършек на списъка

„ На днешната среща с министъра на защитата Умеров бяха избрани целите “, сподели Зеленски в нощното си видеообръщение. „ Остава малко време за изчакване на резултатите. Необходими са бързи дейности за идни промени. “

Зеленски сподели, че е заменил генерал-майор Тетяна Остащенко като пълководец на медицинските сили на въоръжените сили.

„ Задачата е ясна, както неведнъж се наблягаше в обществото, изключително измежду бойните медици, имаме потребност от фундаментално ново равнище на здравна поддръжка за нашите бойци “, сподели той.

Това, сподели той, включва редица въпроси – по-добри турникети, цифровизация и по-добра връзка.

Умеров призна смяната в обява в приложението за известия Telegram и уточни дигитализацията, тактическата медицина и ротацията на военнослужещите като свои съществени цели.

„ Опитът от успеваемостта на съответни единици би трябвало да се разшири до всички отбранителни сили “, сподели той.

Нов стадий на безсилие

Военните отчети на Украйна за това, което разказват като прогрес в завладяването на окупирани региони на изток и юг, и предходната седмица признаха, че войските са поели надзор над регионите на източния бряг на река Днепър в южната област Херсон.

Украинският главнокомандващ военачалник Валерий Залужний в есе, оповестено този месец, сподели, че войната навлиза в нов стадий на безсилие и Украйна се нуждае от по-сложна технология, с цел да се опълчи на съветската войска.

Докато неведнъж споделяше, че напредъкът ще отнеме време, Зеленски отхвърли войната да е в задънена улица и прикани западните сътрудници на Киев, основно Съединените щати, да запазят равнищата на военна поддръжка.

Осташченко беше сменен от генерал-майор Анатолий Казмирчук, шеф на военна клиника в Киев.

Уволнението й пристигна седмица откакто украински новинарски канал допусна, че нейното премахване, както и това на други, е неизбежно след съвещания с парамедици и други длъжностни лица, виновни за даването на поддръжка на военните.

Източник: Reuters
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР