Украинският президент Володимир Зеленски поднови призивите си за активна подкрепа

...
Украинският президент Володимир Зеленски поднови призивите си за активна подкрепа
Коментари Харесай

Зеленски призовава за повече западна подкрепа за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски възобнови апелите си за дейна поддръжка на Запада за неговата страна против съветската инвазия, давайки за образец западната поддръжка за Израел при офанзивата от Иран, съобщи ДПА.

Ясно е, че не всички украински уреди могат да бъдат защитени от офанзиви, написа през днешния ден Зеленски в " Телеграм " след среща на висшото командване на украинските въоръжени сили. " Интензивността на съветските офанзиви обаче изисква по-голямо единение ", добави украинският президент, предава Българска телеграфна агенция. 

Защитавайки Израел, свободният свят сподели, че единството освен е допустимо, само че също по този начин е и 100 % дейно, съобщи Зеленски. " Решителните дейности на съдружниците осуетиха триумфа на терора и загубата на инфраструктура, като накараха агресора да се опомни ", написа украинският водач, имайки поради невижданата офанзивата на Иран против Израел през уикенда.

Същото може да бъде направено и за отбрана на Украйна от терора, която също като Израел не е член на НАТО. " И това не изисква задействането на член 5, а само политическа воля ", уточни Зеленски.

Според член 5 от Устава на НАТО, офанзива против една страна членка " ще се счита за нахлуване против всички членове на алианса ". Зеленски към този момент прикани през вчерашния ден, броени часове след отразяването на офанзивата на Иран против Израел, на Украйна да бъде оказана същата поддръжка, както на еврейската страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР