Украинският президент Володимир Зеленски отрече правителството в Киев да е

...
Украинският президент Володимир Зеленски отрече правителството в Киев да е
Коментари Харесай

Зеленски отрече Украйна да е участвала в саботажа на двата газопровода Северен поток

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли държавното управление в Киев да е взело участие в саботажа на газопроводите " Северен поток " 1 и 2, съобщи ДПА, като се базира на мнения на Зеленски пред изданията на немската медийна група " Аксел Шпрингер ".

" Аз съм президент и давам съответните заповеди. Нищо от този жанр не е направено от Украйна. Никога не бих работил по този метод ", сподели Зеленски, като изиска доказателства за украинско присъединяване.

Забележките на водача на Украйна бяха направени в отговор на публикация, която излезе на 6 юни в американския в. " Вашингтон пост ". Вестникът заяви, че три месеца преди детонациите през септември 2022 година държавното управление на Съединени американски щати е научило от европейска разследваща организация за скришен проект на украинските военни да нападат газопроводите благодарение на водолази, които получават заповеди директно от главнокомандващия на въоръжените сили.

" Северен поток " 1 и 2 бяха съществено развалени от детонациите, които пробиха общо четири дупки в газопроводите в регион покрай датския остров Борнхолм. Подводните уреди пренасяха природен газ от Русия за Германия.

Според в. " Вашингтон пост " макар че в началото държавното управление на Съединени американски щати не е могло да удостовери от самостоятелен източник известията, то въпреки всичко е споделило информацията с разследващите служби на Германия и с други страни. Впоследствие са били осведомени и депутатите от Бундестага.

Широко публикувано е мнението, че детонациите са бойкот, макар че към момента не е ясно кой е направил нападението. Германия, Швеция и Дания водят обособени следствия, напомня ДПА и Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР