Украинският президент Володимир Зеленски отново ще се включи онлайн в

...
Украинският президент Володимир Зеленски отново ще се включи онлайн в
Коментари Харесай

Зеленски отново ще се включи в предстоящото заседание на Европейския съвет

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж ще се включи онлайн в идното по-късно този месец съвещание на Европейския съвет. Това заяви Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз на съвещание на Европейския парламент в Страсбург.

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще обсъдят на 29 и 30 юни в Брюксел ситуацията в Украйна и подхванатото контранастъпление против съветските сили, означи зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович. По неговите думи ще бъдат разисквани и въпросите, свързани с оферти от Киев кротичък проект, европейските наказания против Русия и тяхното приложение, опциите за потребление на запорираното съветско имущество в Европейски Съюз, военната поддръжка за силите на Киев, подвеждането на Русия под отговорност за дейностите в Украйна. Той добави, че комисията ще показа устно оценка за напредъка по въпросите на разширението на Европейски Съюз в светлината на упования наесен отчет във връзка с Украйна, Грузия и Молдова, написа Българска телеграфна агенция.

Шефчович уточни, че Европейският съвет ще прегледа също решението на Съвета на Европейски Съюз по въпросите на миграцията, признато по-рано този месец на съвещание в Люксембург. Решението планува в Европейски Съюз да бъде въведена " наложителна съпричастност " по въпросите на миграцията, без да се постанова обвързване за разселването на мигрантите. Това мнение за идните договаряния на страните с Европейска комисия и Екологичен потенциал бе утвърдено с болшинство, а не с единогласие.

Зам.-председателят на Европейска комисия прикани за бързо договаряне на окончателните законодателни текстове сред представителите на трите институции. Трябва да бъдем открити за взаимни отстъпки, настоя Шефчович.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР