Украинският президент Володимир Зеленски отбеляза, че украинските сили се подготвят

...
Украинският президент Володимир Зеленски отбеляза, че украинските сили се подготвят
Коментари Харесай

Зеленски: Путин готви зимна офанзива срещу енергетиката на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски означи, че украинските сили се приготвят за есенно-зимна съветска военна акция против Украйна след следващата серия съветски удари с дронове в нощта на 24 против 25 октомври. Украински военни източници оповестиха, че украинската противовъздушна защита е унищожила общо 11 съветски безпилотни самолета Шахед-131/136 над Хмелницка и Николаевска област.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Зеленски съобщи, че Украйна се готви да се отбрани от съветска есенно-зимна акция за нанасяне на удари по украинската енергийна инфраструктура и допусна, че Украйна възнамерява на собствен ред лични удари по съветски военни обекти.

Зеленски съобщи, че съветските военни са наясно с желанията на Украйна да нанесе удари по съветската военна инфраструктура в Крим и Русия и реалокират Черноморския флот (ЧФ) надалеч от Крим, а съветските самолети - по-далеч от руско-украинската граница, евентуално в отговор на продължаващите украински удари по съветски военноморски и авиационни средства.

На 25 октомври съветският министър на защитата Сергей Шойгу посети команден пункт на Източната формация на въоръжените сили в южната част на Донецк (гранична област Донецк-Запорижие).

Шойгу връчи медали на командирите на 155-а пехотна бригада на Военноморски сили (Тихоокеански флот) и 810-а пехотна бригада на Военноморски сили (Черноморски флот) и съобщи, че тези елементи сполучливо са отблъснали украинските настъпателни интервенции.

ISW обаче следи неотдавнашни изказвания, че детайли на 810-а пехотна бригада на Военноморски сили работят в посока Херсон.

На 25 октомври съветското Министерство на защитата (МО) удостовери, че генерал-лейтенант Андрей Кузменко е командващ на съветската Източна формация на силите, като евентуално удостовери и позицията на Кузменко като командващ на Източния боен окръг (ИВО).

Руското МО разгласява на 25 октомври фрагменти от срещата на съветския министър на защитата Сергей Шойгу с Кузменко на команден пункт в южното направление на Донецк.

Вероятното назначение на Кузменко за пълководец на Източен боен окръг (ИВО) е в сходство със спекулациите на съветски и украински източници от март 2023 година, че Кузменко ще размени генерал-полковник Рустам Мурадов на поста пълководец на Източен боен окръг (ИВО).

Подкрепата на Кремъл за ултранационалистическата съветска православна вяра и идеология наподобява затруднява способността на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров да балансира сред привличането на чеченските мюсюлмани и запазването на благоволението на Кремъл.

На 24 октомври Кадиров изнесе непоследователни и евентуално провокаторски религиозни послания в страната, което подсказва, че той се бори да съчетае въодушевената си поддръжка за съветския президент Владимир Путин, който постоянно се показва за същински бранител на православната християнска религия, и личността на Кадиров като корав представител на ислямските полезности на Чечения.

Синът на Кадиров - Адам, неотдавна провокира незабравим вътрешен митинг в Русия против татко си, откакто Рамзан популяризира фрагменти, на които се вижда по какъв начин Адам бие задържан, упрекнат в изгаряне на Корана.

Ръководителят на Република Татарстан Рустам Минниханов и ръководителят на Карачаево-Черкезката република Рашид Темрезов наградиха Адам Кадиров за развиването на " междуетническото и междурегионалното единение " и укрепването на обичайните ислямски полезности на 24 октомври - събитие, което Кадиров употребява, с цел да похвали още повече сина си макар отзвука против дейностите на Адам.

Кадиров евентуално се е опитал да балансира евентуалните възпалителни резултати от обществената поддръжка на насилието на сина си с общественото оповестяване на откриването на православна черква в Чечения дружно с ръководителя на Росгвардия Виктор Золотов на 25 октомври.

Кадиров незабавно скапе осведомителния резултат, който може да е провокирал, балансирайки отговора си на премиите на Адам със срещата си със Золотов, като разгласи основаването на доброволческия батальон " Шейх Мансур ".

Това известие провокира възмущението на съветските ултранационалисти, защото " Шейх Мансур " е и името на доброволчески батальон, формиран от чеченски и ичкерийски доброволци, сражаващи се за Украйна.

Шейх Мансур е чеченски герой от XVIII в., който се опълчва на съветското имперско ръководство. Кадиров евентуално ще продължи да си навлича гнева на съветските ултранационалисти, които от ден на ден се опълчват на мигрантите, идващи от най-вече мюсюлмански централноазиатски страни, и на други религиозни малцинства в Русия, с непрекъснатите си старания да притегли главните си мюсюлмански гласоподаватели.

На 25 октомври украинските сили напреднаха нищожно в западната част на Запорожка област и продължиха настъпателните интервенции край Бахмут. Публикуваните на 24 октомври геолокационни фрагменти демонстрират, че украинските сили са постигнали по-нататъшен нищожен прогрес западно от Роботине.

Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са постигнали и неизяснен непълен триумф западно от Вербове (9 км западно от Роботине).

Говорителят на украинските сухопътни сили подполковник Владимир Фитьо съобщи на 24 октомври, че украинските сили организират настъпателни интервенции наоколо до Клишчиевка (на 7 км югозападно от Бахмут) и Андреевка (на 10 км югозападно от Бахмут).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР