Стотици хора положиха цветя и запалиха свещи в памет на

...
Стотици хора положиха цветя и запалиха свещи в памет на
Коментари Харесай

Цветя, свещи и мълчание, докато Сърбия отбелязва годишнината от стрелбата в училище

Стотици хора поставиха цветя и възпламениха свещи в памет на жертвите на първата пукотевица в учебно заведение в Сърбия преди година, при която починаха девет деца и учебен надзирател и шестима души са ранени.

Мрачна, тиха опашка се образува в дъждовен ден пред главното учебно заведение „ Владислав Рибникар “ в центъра на Белград, където 13-годишно момче е упрекнато, че е разкрило пукотевица по своите съученици с тази на татко си пушки предходната година.

Стрелбата смая Сърбия. Балканската нация не беше непозната за насилствените закононарушения, само че всеобщите стрелби са необичайност и такава не е имала в учебно заведение преди.

Само ден по-късно пукотевица отвън столицата в допълнение шокира страната. 20-годишен мъж беше упрекнат в убийството на девет и раняването на други 12, най-вече младежи.


Бдението в петък публично стартира в 8.41 сутринта, времето на стрелбата в учебно заведение предходната година. Сръбските малките екрани прекъснаха предаванията си, показвайки текста „ Ние помним ” на черен екран.

Целодн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР