Украинският президент Володимир Зеленски определи днешното посещение на президента на

...
Украинският президент Володимир Зеленски определи днешното посещение на президента на
Коментари Харесай

Зеленски за визитата на Ердоган: силно послание за подкрепа от силна страна

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира днешното посещаване на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган като " мощно обръщение за поддръжка от мощна страна ", съобщи турската частна телевизия НТВ.

Зеленски организира през днешния ден двустранен диалог с турския си посетител, след което се състоя и среща в тристранен формат сред президентите на Турция и Украйна и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Тристранната среща продължи към 40 минути. В момента се организира взаимна конференция.

Зеленски уточни, че е разискал с турския президент опциите за надграждане на самодейността за експорт на зърно, както и обстановката към АЕЦ Запорожие.

Засилването на съдействието ни ще докара до подсилване и на двете страни, уточни още украинският водач.

По време на визитата на Ердоган е било подписано съглашение сред Турция и Украйна за реконструкцията на повредена вследствие на войната инфраструктура, показва още НТВ.

В рамките на двустранния си диалог президентите са разискали всички аспекти на връзките сред Анкара и Киев на стратегическо ниво, добавя малкия екран.

На тристранната среща Зеленски-Ердоган-Гутериш в Лвов от турска страна са участвали също външният министър Мевлют Чавушоглу, ръководителят на разследващата организация Разузнавателна служба на Турция Хакан Фидан и представителят на президентството и консултант на Ердоган Ибрахим Калън.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР