Украинският президент Володимир Зеленски очаква тази седмица да бъде историческа

...
Украинският президент Володимир Зеленски очаква тази седмица да бъде историческа
Коментари Харесай

Зеленски чака засилени атаки от Москва и да от ЕС за членство

Украинският президент Володимир Зеленски чака тази седмица да бъде историческа за Украйна, само че в това време предизвести и за засилена враждебна на страната активност.

Това сподели той във вечерното си послание към украинците, представено от " Укринформ ".

Утре стартира една в действителност историческа седмица. Седмица, когато ще чуем отговора от Европейския съюз (ЕС) по отношение на статута на претендент за Украйна. Вече имаме позитивно решение от Европейската комисия (ЕК) и в края на новата седмица ще има отговор от Европейския съвет.

Мисля, че за всички е явно, че от 1991 година насам е имало малко такива съдбоносни решения за Украйна, каквито чакаме в този момент. Убеден съм, че единствено позитивно решение дава отговор на ползите на цяла Европа.

Очевидно би трябвало да чакаме по-голяма враждебна интензивност от Русия. Целенасочено и демонстративно, тъкмо тази седмица. Не единствено против Украйна, само че и против други европейски страни. Ние се приготвяме. Готови сме. Предупреждаваме сътрудниците, сподели той.

Окупаторите натрупват сили в Харковско направление, в Запорожска област. Отново удариха горивната ни инфраструктура - желаят да влошат горивната обстановка. Разбира се, ние ще отговорим и на това.

В Донбас не престават яростните боеве. Руската войска употребява максимален брой артилерия там, максимален брой настъпателни сили. Но Северодонецк, Лисичанск, Авдиевка, Красногоровка и други горещи точки се държат, сподели още той.

Припомняме, че през вчерашния ден тематиката за участието на Украйна бе коментирана от премиера Денис Шмигал, който настоя, че това за Киев няма да е подарък, а подобаващ завършек на положен тежък труд и дълъг развой.
ТЕМА преди 11 часа 1072 преди 12 часа 2848 преди 15 часа 10974
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР