Украинският президент Володимир Зеленски обяви какви са приоритетите на Украйна

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви какви са приоритетите на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски обяви приоритетите на Киев в преговорите с Москва

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи какви са целите на Украйна в хода на разговора с Русия: довеждане докрай на спора, гаранции да сигурност и за суверенитета и възобновяване на териториалната целокупност на страната.

Това стана ден откакто Зеленски разгласи за " по-реалистични " сегашните преговорни позиции на Русия, а външният министър Сергей Лавров изрази " известна вяра " поради хода на разговора. И в. " Файненшъл таймс " писа, че има лист с 15 точки за " кротичък проект ", измежду тях заричане в страната в никакъв случай да няма бази на други страни като Съединените щати, Англия и Турция (членки на НАТО). Големият проблем, съгласно вестника, е обвързван с анексирания полуостров Крим и приетите от Москва " републики " в Донбас, написа " Дневник ".

Едновременно с това делегацията на Москва разгласи, че проектът, препоръчан от Киев, бил неутралитет по шведски или австрийски модел - нещо, което украински представители оспориха - а Лавров сподели, че оставането на Украйна отвън НАТО надалеч не е единственото искане на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР