Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще предложи на парламента

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще предложи на парламента
Коментари Харесай

Рустем Умеров сменя Олексий Резников като министър на отбраната на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че ще предложи на Народното събрание министърът на защитата Олексий Резников да напусне поста си. Зеленски ще изиска от Върховната Рада да назначи на негово място някогашния народен представител Рустем Умеров, съобщи БНР.

Резников, който беше назначен за боен министър през ноември 2021 година, оказа помощ за обезпечаването на западна военна помощ, която по думите му е в размер на близо 100 милиарда $, като Съединените щати са обезпечили над 66 милиарда. Имаше обаче обвинявания в корупция в министерството му, които той определяше като клюка.

Посоченият за негов правоприемник Умеров е 41-годишен кримски татарин, някогашен народен представител, който оглави украинския Фонд за ръководство на държавната благосъстоятелност през септември 2022 година Той имаше роля в деликатни военновременни договаряния, като да вземем за пример за черноморската зърнена договорка.

Зеленски заяви още, че е постигнал " доста значимо съглашение за образование " на украински водачи във Франция по време на телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР