Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че очаква да се срещне

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че очаква да се срещне
Коментари Харесай

Киев очаква среща на лидерите на Нормандската четворка

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че чака да се срещне с водачите на Русия, Франция и Германия за рецесията към Украйна, която е в основата на засиленото напрежение сред Русия и Запада, съобщи Франс прес.

" Очакваме доста скоро да можем да водим договаряния на ниво водачите (на страните) от Нормандския формат " за мирния развой в източната част на Украйна, съобщи Зеленски след тричасови договаряния в Киев с френския си сътрудник Еманюел Макрон.

Той посочи, че в четвъртък в Берлин ще се състои среща на съветници на съветския, украинския и френския президент и на немския канцлер.

Зеленски изрази вяра, че диалозите ще оказват помощ за по-скорошно осъществяване на среща на водачите на страните от Нормандската четворка. " Благодаря, че дойдохте да ни подкрепите, да подкрепите Украйна ", добави той, обръщайки се към Макрон.

Френският президент, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз, посети през вчерашния ден Москва в опит да понижи напрежението към Украйна и беседва пет часа с президента Владимир Путин.

Макрон съобщи, че сега има " опция да се реализира прогрес в договарянията " за мир сред Русия и Украйна. Той добави, че има вяра в съществуването на " съответни на практика решения " за деескалация на рецесията.

И Путин, и Зеленски поддържат мирното съглашение, реализирано през 2014 година, акцентира френският президент, представен от Ройтерс. " Тази обща решителност е единственият метод, който ни разрешава да реализираме мир, единственият метод за намиране на действително политическо решение ", съобщи Макрон на общата конференция с украинския президент, като акцентира нуждата всички страни да показват успокоение.

Френският президент поздрави Зеленски и украинския народ за " хладнокръвието " им пред лицето на военна опасност по границите си.

Зеленски изрази песимизъм към всевъзможни уверения, които Макрон може да е получил от Путин, и прикани за съответни дейности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР