Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че обмисля рестарт по високите

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че обмисля рестарт по високите
Коментари Харесай

Зеленски: Обмислям смяна на Залужни. Въпросът за ротация е към цялото ръководство на държавата

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че обмисля " рестарт " по високите етажи на управлението. С думите си пред държавната италианска телевизия RAI той също по този начин удостовери, че обмисля промяна на главнокомандващия въоръжените сили ген. Валерий Залужни.

Публикации се появиха в голям брой западни и украински медии в последните дни на фона на засилило се предходната година напрежение сред двамата. Миналата седмица имаше известия за среща, на която Зеленски посъветвал Залужни самичък да се отдръпна. Генералът вместо това разгласява коментар в Си Ен Ен, в който излага схващането си за нужната на Украйна нова тактика във войната с Русия.

В изявлението Зеленски в същото време увери, че измененията не засягат единствено един човек. " Залужни? Трябва ни рестарт, промяна на управлението, освен на военното. Това е въпрос, който се отнася за хората, които би трябвало да оглавят Украйна. Определено е нужен рестарт, ново начало ", сподели президентът.

Освен това, продължи, " имам поради ротация на цяла редица държавни водачи, освен в един бранш като военния. "

За победа във войната, съгласно Зеленски, всички би трябвало да се стремят в една и съща посока, без обезкуражаване.

В коментара си за Си Ен ЕН предходната седмица Залужни съобщи, че някои украински институции пречат за постигането на задачите във войната. Това включва напъните за създаване на ефикасна бойна мощ, обезвреждаща численото предимство на Русия с " непопулярни ограничения " като готовност.

Това е рецензия към Зеленски, който разгласи през декември, че военните предложили до половин милион души да бъдат мобилизирани, само че той самият имал потребност от още причини.

Като евентуални приемници на Залужни най-често се загатват командващият сухопътните сили Олександър Сирски, и ръководителят на военното разузнаване Кирило Буданов.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР