Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че има добри новини“ за

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че има добри новини“ за
Коментари Харесай

Зеленски съобщи „добри новини” за напредъка на украинската армия

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че има „ положителни вести “ за напредъка на украинската войска, която е отвоювала няколко селища от руснаците, написа Военновъздушни сили. В продължение на дни се носят клюки за вероятен пробив в региона на източен Харков, само че без информация от украински публични лица. В обичайното си послание към нацията президентът е сбит и споделя, че „ не е моментът да ги посочвам “.

„ Тази седмица имаме положителни вести от региона на Харков. Вероятно всички към този момент сте виждали репортажи за интензивността на украинските бранители. И мисля, че всеки жител се гордее с нашите воини. Това е заслужена горделивост, вярно възприятие ”, разгласи Зеленски, представен от Ukrinform.

Държавният глава разгласи вчерашния ден за празник на военното разузнаване. „ Отсега нататък всяка година на 7 септември Украйна ще чества Деня на военното разузнаване - професионален празник на хора, чийто принос за нашата защита и бъдеща победа не може да бъде недооценен. Преди това нямахме подобен празник на държавно равнище, макар че чиновниците на военното разузнаване нормално получаваха поздравления. Подписах декрет, който извежда този ден на нужното равнище ”, посочи Зеленски.

Украинските бойци започнаха атака югоизточно от Харков към източния регион на Донецк, над който Русия поддържа забележителен боен надзор от началото на войната преди шест месеца, напомня Военновъздушни сили. Някои отчети допускат, че украинските сили може да са на няколко десетки километра от град Изюм, значимо звено във веригата за военни доставки на Русия.

Говорейки на събитие в Съединените щати, Колин Кал, заместник-министърът на защитата,  предположи, че украинските сили се показват по-добре от съветските войски в някои области. „ Рано е. Мисля, че украинците означават муден, само че важен прогрес. И ще забележим по какъв начин ще се развият нещата. Но несъмнено мисля, че нещата вървят по-добре от украинска страна сега на юг, в сравнение с от съветска “, сподели той, представен от организация Ройтерс.

Генералният щаб на Украйна заяви, че армията е „ отблъснал всички съветски офанзиви ” в районите на Харков и Донецк, само че и двете страни не престават да си разменят артилерийски и въздушни удари, нанасяйки вреди на дузина разнообразни места.

Президентът Зеленски разгласи, че националният бюджет на Украйна през идната година ще бъде като на страна във война - с повече от един трилион гривни (27 милиарда долара), избрани за защита. Но все пак той даде обещание основните обществени заплащания да бъдат непокътнати. Държавният глава предизвести, че е „ належащо е да се понижат оптимално всички некритични разноски, всичко, което не оказва помощ на защитата, не оказва помощ на икономическото развиване на страната, на общественото и културно обезпечаване на нашия народ ”.

Наблюдатели на Съединени американски щати и Организация на обединените нации показаха безпокойствие за ориста на цивилните в Украйна, до момента в който войната продължава. Високопоставен чиновник на Организация на обединените нации по правата на индивида е загрижена за разселването на украинците и изключително за ориста на украинските деца. „ Има достоверни изказвания за насилствени прехвърляния на непридружени деца в окупираната от Русия територия или в самата Руска федерация “, предизвести Илзе Брандс Кехрис, асистент общоприет секретар по правата на индивида.

Нейната организация е загрижена, че Русия е основала „ опростена процедура ” за даване на съветско поданство на тези деца и опция за осиновяване от съветски фамилии. Това е нарушаване на Женевската спогодба, добави Кехрис.

Държавният департамент на Съединени американски щати упрекна Кремъл, че има описи с украинци, които наложително се изселват в региони под съветски надзор като част от „ интервенции за пречистване ”. „ Филтриране е дехуманизираща дума, описваща огромна акция, която Кремъл е почнал за затваряне, принудително депортиране или изгубване на тези украински жители, които Москва реши, че могат да бъдат евентуална опасност. Жертвите на пречистване нямат различен избор, с изключение на да се подчинят ”, уточни представителят Ведант Пател. Той разказа системата като широкомащабна и усъвършенствана интервенция, включваща технологии за различаване на лица и следене на телефони. Говорителят удостовери, че Съединени американски щати разполагат с доказателства, свързващи чиновници на Кремъл с плана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР