Украинският президент Володимир Зеленски обвини Владимир Путин, че планира да

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Владимир Путин, че планира да
Коментари Харесай

Зеленски: Путин наистина планира атаки срещу атомните ни електроцентрали

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Владимир Путин, че възнамерява да нападна нуклеарни електроцентрали в страната му, като предизвести за пагубни последствия.

Зеленски направи това изказване пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Неотдавна получих още един обезпокоителен отчет от нашето разузнаване. Сега наподобява, че Путин в действителност възнамерява офанзиви против нашите атомни електроцентрали и инфраструктурата, като цели да изключи централите от енергийната мрежа “, сподели украинският водач.

Той твърди, че Русия употребява спътници, с цел да събира изображения и подробна информация за нуклеарната инфраструктура на Украйна.

„ Всеки сериозен случай в енергийната система може да докара до нуклеарна злополука, сходен ден в никакъв случай не би трябвало да настава. Москва би трябвало да разбере това, а това зависи частично от вашата решителност да окажете напън върху агресора. Това са нуклеарни електроцентрали. Те би трябвало да бъдат безвредни “, акцентира украинският президент.

Той добави, че Украйна в никакъв случай няма да одобри договорка, наложена извън, и сложи под въпрос претекстовете на Китай и Бразилия да упорстват за договаряния с Русия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР