Украинският президент Володимир Зеленски обвини днес Русия в извършване на

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини днес Русия в извършване на
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия пред американска телевизия, че извършва „геноцид“ в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна през днешния ден Русия в осъществяване на „ геноцид “ в Украйна, с цел да унищожи „ цялата нация “, ден след откриването на голям брой тела по улиците на град покрай Киев, след изтеглянето на съветските сили, съобщи Франс прес.

„ Да, това е геноцид. Унищожаването на цялата нация и народ. Ние сме жители на Украйна. Имаме над 100 националности. Става дума за унищожаването и заличаването на всички тези националности “, съобщи Зеленски в изявление по американския ефирен канал Си Би Ес.

„ И това се случва в Европа на 21 в. “, въздъхна той, заклеймявайки „ изтезанието на цяла нация “.

Украйна преди този момент упрекна съветската войска, че е направила „ предумишлено кръвопролитие “ на цивилни в Буча, градче североизточно от Киев, както и други „ ужаси “ в районите, които към този момент са „ освободени от нашественика “. Това провокира отвращение в западните страни и апели за спомагателни наказания против Москва.

Зеленски прикани за „ стопроцентово евакуиране на съветските войски “, за връщане най-малко към ситуацията преди 24 февруари – деня на започване на съветското настъпление.

„ Това би ни разрешило да стартираме да обсъждаме други въпроси за края на окупацията, по какъв начин ще живеем по-късно “, добави Зеленски, съгласно фрагменти от изявлението, публикувани в Туитър.

Дори не мога да проведа среща, до момента в който бомбардират. Затова, първо преустановяване на огъня, а по-късно можем да се срещнем с съветския президент Владимир Путин, добави Зеленски.

Ще обсъждаме двамата. Когато пристигна краят на войната, тогава ще обсъдим дружно гаранциите за сигурност и неутралния статут, като освен това запазим нашия суверенитет и мощна войска, сподели Зеленски, изброявайки украинските оферти на договарянията, които се водят с Москва.

„ И в случай че това съглашение бъде нарушено, би трябвало да имаме опция да се защитим “, предизвести той.

След като обсъдим всичко това, всички войски би трябвало да бъдат изтеглени. И след изтеглянето им можем да седнем (да разговаряме) с страните, които ще служат като гаранти за сигурността, добави Зеленски.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР