Украинският президент Володимир Зеленски обеща страната му да си върне

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща страната му да си върне
Коментари Харесай

Зеленски отказа да коментира дали украинците са започнали голяма контраофанзива

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание страната му да си върне цялата територия, окупирана от Русия, съобщи Франс прес. Той отказа да разяснява появилите се информации, че въоръжените сили на Украйна са почнали огромна контраатака в южната част на страната. 
" Украйна е напът да си върне това, което е нейно, и най-после ще си върне всичко – Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област, Крим, водите на Черно и Азовско море ", акцентира Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение. " Окупаторите би трябвало да знаят, че ще ги изтласкаме назад до нашата граница - линия, която остава непроменена (за нас) ", добави Зеленски.

В същото време той отхвърли да разяснява появилите се информации, че въоръжените сили на Украйна са почнали огромна контраатака в южната част на страната.  " Някой да желае да знае какви са проектите ни? Няма да чуете съответни данни от някой в действителност виновен човек. Защото това е война ", съобщи сбито украинският президент, представен от Асошиейтед прес.
Украинските въоръжени сили организират контраатака на юг и са пробили съветските отбранителни линии в няколко бранша от фронтовата линия покрай град Херсон, сподели в това време консултант на Зеленски, представен от Ройтерс.
Във видеоинтервю, оповестено в ЮТюб, Олексий Арестович съобщи още, че са подложени на обстрел фериботите, които Русия употребява за доставяне на окупираната от нея част от Херсонска област на западния бряг на река Днепър. В резултат снабдяването по мостове и посредством фериботи е прекратено или съвсем прекратено, сподели той, представен от УНИАН.

Арестович не даде повече детайлности, като единствено загатна за " малко сладко нахлуване ".
Вчера телевизия Си Ен Ен разгласи, че украинската войска е освободила четири села покрай Херсон.
Снощи съветското министерство на защитата сподели, че са отблъснати украински опити за контраатака в Херсонска и Николаевска област в Южна Украйна, като са нанесени тежки загуби на съперника. Твърденията и на двете страни в спора не са доказани по самостоятелен път.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР