Украинският президент Володимир Зеленски не чу твърдо да или не

...
Украинският президент Володимир Зеленски не чу твърдо да или не
Коментари Харесай

Байдън: САЩ остават ангажирани с териториалната цялост на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски не чу твърдо " да " или " не " от президента на Съединените щати Джо Байдън на срещата им късно нощес в Белия дом за присъединение на Украйна към НАТО. Зеленски упорства страната му да се причисли към алианса след ескалацията на напрежението напролет на границата с Русия, съобщи БНР.

" Съединени американски щати остават твърдо ангажирани със суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в лицето на съветската експанзия. Подкрепяме и евроатлантическия блян на Украйна ", съобщи Джо Байдън.
 Байдън осъди закона срещу абортите, признат в Тексас Байдън осъди закона срещу абортите, признат в Тексас
Американският президент Джо Байдън осъди нов закон, признат в Тексас, забраняващ абортите след шестата седмица от бременността, обещавайк...

На срещата стана ясно, че Вашингтон ще даде 60 милиона $ за възстановяване на отбранителните качества на Киев. Говорителката на Белия дом Джен Псаки заяви обаче, че за участие в НАТО ще може да се приказва чак след промени на силите за сигурност и на правосъдната система на Украйна.

Зеленски повдигна пред Байдън и въпроса за газопровода " Северен поток 2 " от Русия към Германия по дъното на Балтийско море - план, който Украйна счита за съветско геополитическо оръжие:

" Президентът Байдън персонално подсигурява, че в случай че откакто влезе в употреба " Северен поток 2 " има нарушавания от съветска или от другата страна, които да основават проблеми за енергийната сигурност на Украйна, Съединените щати ще наложат наказания ".

 
 Скандален запис на диалог Байдън-Гани: Не е значима истината, а по какъв начин ще бъде показана Скандален запис на диалог Байдън-Гани: Не е значима истината, а по какъв начин ще бъде показана
Твърде забавен диалог се е провел сред президентите на Съединени американски щати и Афганистан три седмици преди рухването на Кабул, заяви Ройтерс. От не...

 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР