Украинският президент Володимир Зеленски каза в петък, че силите на

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в петък, че силите на
Коментари Харесай

Украйна отблъсква нова руска атака срещу източния град Авдиевка, казва Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в петък, че силите на Киев са отблъснали ново съветско нахлуване против източния град Авдиевка и удържат позициите си в тежки боеве.

Зеленски и висши военни командири посетиха южния регион на Херсон, където разискаха обстановката там и към Авдиевка и Купянск, град на север от Авдиевка, където съветските сили също ускориха офанзивите.

„ Благодаря на всички наши момчета, които мощно държат защитата и унищожават окупатора ден след ден “, сподели Зеленски във видео, оповестено в приложението за известия Telegram.

„ В наши дни загубите на Русия са в действителност зашеметяващи и тъкмо загубите на окупатора са Украйна потребности. “

Офисът на Зеленски сподели, че съветската офанзива против Авдиевка е довела до „ рекордни загуби “ на личен състав и съоръжение, само че не даде повече детайлности за степента на загубите.

FRANCE 24 не съумя да ревизира обстановката на бойното поле. Москва показа обстановката към Авдиевка като по-благоприятна за нейните сили и всяка страна преувеличи загубите на другата след нашествието на Русия през февруари 2022 година

Украинската войска сподели, че боевете бушуват по фронтовата линия, с към 90 бойни конфликта в последните 24 часа. Това се съпоставя със приблизително към 60 конфликта дневно преди седмица.

„ Новата вълна (на атаки) е толкоз мощна, колкото и предходната на 10 и 11 октомври “, сподели Виталий Барабаш, началник на военната администрация на Авдиевка.

„ Много е мъчно. Но момчетата се държат и отблъскват всичко “, сподели той пред украинската телевизия.

Авдиевка, където се намира огромен коксов комбинат, от дълго време е атакувана и се е трансформирала в знак на украинската опозиция и се преглежда като врата към близкия Град Донецк, следен от Русия.

Ситуацията в Херсон

Киев напредва постепенно през големите съветски минни полета в контранастъпление, което стартира на изток и юг при започване на юни, само че Русия отвърна мощно на удара към Авдиевка и Купянск. < p> Киев твърди, че задачата на съветските офанзиви е да привлекат украински войски от други фронтове и да се опитат да завладеят позиции преди настъпването на зимата.

Институтът за проучване на войната, американска изследователска група, сподели, че украинските сили са се появили да са пробили на източния бряг на река Днепър в Херсон.

Киев не е коментирал отчета, а Зеленски, който също посети южния регион на Николаев, не даде детайлности за обстановката в Херсон.

Украйна завзеха още веднъж елементи от Херсонска област в края на предходната година след месеци на съветска окупация. Но съветските сили, които напуснаха Херсон, най-големият град в района, се отдръпнаха единствено до другия бряг на Днепър и обстрелваха града оттова.

Купянск, на североизток, също беше високомерен от украинските войски в края на предходната година в осветяване.

(FRANCE 24 с Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР