Украинският президент Володимир Зеленски каза в ежедневното си видеообръщение, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в ежедневното си видеообръщение, че
Коментари Харесай

Зеленски: Русия има интерес да разпали война в Близкия изток

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в ежедневното си видеообръщение, че е в полза на Русия да разпали война в Близкия изток, с цел да отслаби световното единение, съобщи Ройтерс.

" Въз основа на наличната информация - доста достоверна информация - е в полза на Русия да разпали война в Близкия изток, с цел да сътвори нов източник на болежка и страдалчество, който би отслабил световното единение, би посял разделяне и би оказал помощ на Москва да подкопае свободата в Европа ", сподели Зеленски.

Украинският президент уточни, че съветските пропагандатори " злорадстват " по отношение на събитията и че Иран, който той разказа като съдружник на Москва, намерено поддържа тези, които нападнаха Израел.

" Всичко това съставлява доста по-голяма опасност, в сравнение с светът сега може да си показа ", сподели Зеленски.

" И ние знаем по какъв начин да се оправим с тази опасност. Подготвяме нужните ограничения. Най-важното, застъпваме се за нуждата от оптимално световно единение ", добави украинският президент.

Зеленски в телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че Украйна е " солидарна с Израел, който е обект на безсрамна и широкомащабна офанзива ".

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка формация " Хамас " предприе офанзива против Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и направиха масиран ракетен удар. Повече от 700 души бяха убити при офанзиви на " Хамас " в Израел. Сред убитите има и жители на Украйна. Израел публично разгласи положение на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 година.

По тематиката

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР