Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че Украйна няма друга

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че Украйна няма друга
Коментари Харесай

Зеленски: Мирните преговори са единственият път за спиране на войната |

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че Украйна няма друга опция, с изключение на да договаря с Русия за слагане на завършек на боевете. Той сподели, че е подготвен да се срещне с съветския президент Владимир Путин, само че позволи, че такава среща може и да не състои, оповестиха Ройтерс и УНИАН.

Зеленски приказва по тази тематика, откакто през вчерашния ден упрекна съветските сили в осъществяване на извънсъдебни изтезания в град Буча, западно от украинската столица Киев.

" Всички ние, в това число и аз, ще приемем даже най-малката опция за договаряния като предизвикателство ", сподели Зеленски в изявление за украински публицисти, излъчено по националната телевизия. " Предизвикателството е вътрешно, преди всичко, персонално осъзнато, човешко предизвикателство. След това, когато дойдеш на себе си, разбираш, че би трябвало да го направиш, считам, че нямаме различен избор ", сподели Зеленски, имайки поради договарянията с Москва.

Украинският президент добави, че осъщественото в Буча е непростимо, само че Украйна и Русия би трябвало да подхващат сложната стъпка за продължение на договарянията, и уточни, че Москва би трябвало да признае това, което се твърди, че са направили войските й.

Зеленски добави, че напъните на Украйна да изтласка съветските сили от Мариупол срещат компликации, че обстановката в Мариупол е " доста комплицирана ". Зеленски добави, че Турция е предложила проект да помогне за евакуация на ранените и за изнасяне на телата на убитите от града, само че предизвести, че самодейност зависи от волята на Путин.

Украинският президент сподели, че Украйна ще стане като един " огромен Израел ", като сигурността ще бъде първокачествен приоритет за идващите 10 години.

Зеленски уточни, че унгарският министър председател Виктор Орбан ще би трябвало да избере сред Москва и " останалия свят ", и че съобщи, че унгарският водач се опасява от съветското въздействие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР