Украинският президент Володимир Зеленски кацна у нас. Той пътува от

...
Украинският президент Володимир Зеленски кацна у нас. Той пътува от
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пристигна в София, отива първо в Министерския съвет

Украинският президент Володимир Зеленски кацна у нас. Той пътува от Кишинев с държавния аероплан Ербъс LZ-AOB.

Полицейското наличие в центъра на столицата е засилено поради идването му. Първата спирка на украинския президент ще е Министерски съвет, съобщи.

В Туитър той написа, че ще се срещне с премиера Николай Денков, президента Румен Радев, на срещите той ще търси поддръжка за защитата и интеграцията в НАТО.

По неофициална информация украинският президент няма да отиде в Народното събрание за изговаряне на тирада, каквато е практиката при други негови визити в чужбина след началото на войната на Русия против Украйна.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде през днешния ден на еднодневно посещаване в София, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В Министерския съвет той ще беседва с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с управленията на парламентарните групи, вносители на плана на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО.

Очаква се да се подпишат взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката.

По-късно денем министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде излъчено онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР