Украинският президент Володимир Зеленски изрази готовност да проведе преговори за

...
Украинският президент Володимир Зеленски изрази готовност да проведе преговори за
Коментари Харесай

Зеленски: Готов съм за диалог с Русия, но не и за капитулация

Украинският президент Володимир Зеленски изрази подготвеност да организира договаряния за статута на сепаратистките райони в източната част на страната и анексирания от Русия черноморски полуостров Крим.

В ефира на ABC Зеленски обаче даде да се разбере, че няма да отстъпи пред настояванията на Москва за признание на независимостта на самопровъзгласилите се " национални републики ", както и на съветското ръководство над Крим.

" Готов съм за разговор - не сме подготвени за капитулация ", съобщи той. " Можем да обсъдим и да намерим компромис за това по какъв начин тези територии ще продължат да живеят ".

Според него е значимо да се обърне внимание на това по какъв начин се оправят хората там, които желаят да бъдат част от Украйна. " Въпросът е доста по-сложен от елементарното признание. Това е следващият ултиматум, а ние не сме подготвени за ултиматуми ", сподели той.

Зеленски още веднъж прикани съветския президент Владимир Путин да договаря непосредствено. " Това, което би трябвало да се направи, е президентът Путин да стартира да приказва, да стартира разговор, вместо да живее в информативен балон без О2. "

Украинският президент още веднъж прикани за основаване на зона, неразрешена за полети, над територията на страната му, като съобщи, че става въпрос за попречване на ракетни удари по цивилен обекти.

По отношение на НАТО Зеленски изрази отчаяние. Той съобщи, че Алиансът не е подготвен да одобри Украйна за собствен член. " Алиансът се опасява от спорни неща и борба с Русия ", сподели той.

Президентът загатна, че ще се въздържи от молби за присъединение.
ТЕМА преди 27 минути 179 преди 50 минути 515 преди 1 час 477
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР