Украинският президент Володимир Зеленски има право да избере кой да

...
Украинският президент Володимир Зеленски има право да избере кой да
Коментари Харесай

Зеленски замени Залужний със Сирски: Как реагираха САЩ и Русия

Украинският президент Володимир Зеленски има право да избере кой да управлява въоръжените сили на страната и Съединените щати ще работят дейно с новия главнокомандващ генерал-полковник Олександър Сирски, съобщи почитан представител на Пентагона, представен от Ройтерс.

" Президентът Зеленски е президент на страната си и Украйна, за разлика от Русия, има либерален граждански надзор над армията " , сподели Селест Уоландър, заместник-министър на защитата на Съединени американски щати по въпросите на интернационалната сигурност. 

Тя назова Сирски " умел и сполучлив пълководец " и добави, че Съединените щати ще работят дейно с всеки определен на поста от Зеленски. 

Замяната на украинския военачалник Валерий Залужний с Олександър Сирски като главнокомандващ на украинските сили няма да промени хода на спора с Русия , съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Агенция Франс Прес.

" Не считаме, че това са фактори, които могат да трансформират хода на специфичната военна интервенция. Тя ще продължи до постигането на задачите ни ", съобщи Песков по време на ежедневния си брифинг.

Видеото е архивно: Киев отхвърли уволнението на високопоставения украински военачалник Залужни
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР