Украинският президент Володимир Зеленски и неговите военачалници се съгласиха във

...
Украинският президент Володимир Зеленски и неговите военачалници се съгласиха във
Коментари Харесай

Зеленски и генералите му решиха да продължат защитата на Бахмут

Украинският президент Володимир Зеленски и неговите военачалници се съгласиха във вторник да продължат да пазят Бахмут, който съгласно висшия военачалник на страната е жизненоважен за отбраната на целия източен фронт, оповестява " Ройтерс ".

 

Кабинетът на Зеленски сподели, че президентът, висши държавни чиновници и военни командири са разискали обстановката в дребния източен град, където съветските и украинските сили дават тежки жертви.

" След разглеждане на отбранителната интервенция в посока Бахмут, всички... показаха обща позиция да продължат да държат и пазят град Бахмут ", се споделя в изказване.

 

Генерал Валерий Залужний, главнокомандващ на украинските въоръжени сили, сподели, че защитата на Бахмут е от " първостепенно стратегическо значение ".

" Това е основно за стабилността на защитата на целия фронт ", сподели той, като похвали силата и смелостта на украинските бойци.

След съвсем осем месеца на борба, украинските сили са обкръжени от три страни в Бахмут, само че не демонстрират никакви признаци за оттегляне към нова отбранителна линия.

Русия вижда завладяването на Бахмут като трамплин за нейните войски да настъпят към два по-големи града в региона на Донецк: Краматорск и Славянск.

Зеленски и военното командване също по този начин разискаха темповете и мащаба на доставката на оръжие и съоръжение от западните сътрудници на Украйна и по какъв начин да бъдат разпределени във войските.

От кабинета на президента не дават детайлности за тези полемики.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР