Украинският президент Володимир Зеленски е провел разговори в Саудитска Арабия

...
Украинският президент Володимир Зеленски е провел разговори в Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Зеленски е провел нощна визита в Саудитска Арабия

Украинският президент Володимир Зеленски е провел диалози в Саудитска Арабия през нощта против вторник с престолонаследника принц Мохамед бин Салман и е похвалил напъните на кралството в търсене на решение за преустановяване на войната в Украйна, излиза наяве от известие на уеб страницата на украинското президентство.

В изказване на уеб страницата на Зеленски се споделя, че двамата водачи са разискали мирната формула на Киев за преустановяване на спора и президентът е благодарил на престолонаследника за неговия " скъп съвет " за намирането на способи за ускорение на нейното използване.

" Държавният глава (Зеленски) означи по-специално стремежите на Саудитска Арабия да помогне за възобновяване на справедливия мир в Украйна ", се споделя в изказването.

" Ръководството на Саудитска Арабия може да помогне за намирането на заслужено решение ", цитира Зеленски.

Зеленски и престолонаследникът разискаха наличието на, на която Швейцария се съгласи да бъде хазаин по-късно през годината. Обсъдени бяха и " вероятните стъпки за същинско възобновяване на сигурността за Украйна ", Европа и света.

" Имаме идентични ползи в обезпечаването на световна непоклатимост ", цитира изказването думите на Зеленски.

Саудитската държавна новинарска организация сподели, че престолонаследникът " удостоверява желанието и поддръжката на Кралството за всички интернационалните инициативи и старания, ориентирани към разрешаване на украинско-руската рецесия ".

По-късно беше обявено, че Зеленски е напуснал кралството.

Зеленски беше написал по-рано в приложението за известия Telegram: " Сега сме доста покрай провеждането на първата мирна среща на върха и разчитаме на продължаваща дейна поддръжка от Саудитска Арабия ".

Украйна организира няколко многостранни срещи за разискване на с представители на десетки страни. Планът планува евакуиране на съветските войски, признание на постсъветските граници на Украйна от 1991 година и разпореждания за заблуждение на Русия под отговорност за нейните дейности.
 Зеленски търси поддръжка от балканските водачи
Зеленски търси поддръжка от балканските водачи

Той предлага взаимно произвеждане на оръжия и боеприпаси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР