Украинският президент Володимир Зеленски е предоставил на България списък с

...
Украинският президент Володимир Зеленски е предоставил на България списък с
Коментари Харесай

Зеленски предал списък с въоръжение и е поискал всичко без летателни средства от България

Украинският президент Володимир Зеленски е дал на България лист с нужните за армията му въоръжение и муниции. Това е станало по време на вчерашното му посещаване в България, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, представен от Българска национална телевизия.

По думите на Тагарев украинският държавен глава е изискал " всичко без латетелни средства ". Тагарев споделя, че сега се вършат планове по какъв начин може да бъде изпълнено настояването на Киев.

Зеленски беше на публично посещаване в България в четвъртък, като се срещна с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, както и с президента Румен Радев. В диалога българският държавен глава акцентира твърдата си позиция срещу изпращането на военна помощ за Украйна, само че Зеленски не отстъпи и изнесе дълго послание, в което посочи какъв брой значима е военната поддръжка за Киев.

Военният министър дефинира визитата на украинския президент като " историческо ": " Това е знак в нашата история, който ние не осъзнаваме, мисля, само че ще бъде осъзнато. Както сподели президентът Зеленски, България е от светлата страна на историята ".

До момента България е изпратила една филантропична и една военнотехническа помощ, като в напреднал стадий е втора военнотехническа помощ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР