Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в Канада, където

...
Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в Канада, където
Коментари Харесай

Зеленски е на посещение в Канада

Украинският президент Володимир Зеленски е на посещаване в Канада, където ще се срещне с премиера Джъстин Трюдо и ще направи послание към канадския парламент в Отава, оповестиха от кабинета на Трюдо, съобщи Ройтерс.

" Министър-председателят Джъстин Трюдо разгласи, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети Канада от 21 до 22 септември 2023 година ", обявиха от кабинета.

Вчера Зеленски беше във Вашингтон, където се срещна с американския президент и със сенатори, и с президента Джо Байдън, ден откакто направи послание пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за първи път след съветската инвазия в Украйна.

Докато е в Канада, Зеленски ще посети и Торонто, с цел да се срещне с канадски бизнес водачи, с цел да се укрепят вложенията от частния бранш в бъдещето на Украйна,  заяви от кабинета на канадския министър председател.

" Канада остава непоколебима в поддръжката си за народа на Украйна, който се бори за своя суверенитет и народна власт, както и за нашите общи полезности като зачитането на върховенството на закона, независимост и самоопределяне ", се споделя в изказването на Трюдо.

" Очаквам с неспокойствие да поздравявам президента Зеленски в Канада ", съобщи канадският министър-председател.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР