Украинският президент Володимир Зеленски допусна възможността за скъсване на дипломатическите

...
Украинският президент Володимир Зеленски допусна възможността за скъсване на дипломатическите
Коментари Харесай

Зеленски допусна възможността за скъсване на дипломатическите отношения с Русия


Украинският президент Володимир Зеленски позволи опцията за разкъсване на дипломатическите връзки с Русия. Той назова дейностите на Москва " законна експанзия, която дава солидна основа за ескалация от страна на Русия ", съобщи Риа Новости.

В същото време украинският водач изрази вяра, че няма да има война с Русия. В противоположен случай в Украйна ще бъде въведено военно състояние - сподели той.

Въпросът би трябвало да бъде решен по пътя на разговора, счита Зеленски.

Руското външно министерство разяснява думите на украинския президент. Заместник-министър Андрей Руденко съобщи, че Москва не желае да прекъсва дипломатическите си връзки с Киев.

Зеленски сподели още, че не вижда нараснал риск от война макар решението на Русия да признае самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна, съобщи ДПА.

" Смятаме, че няма да има огромна война против Украйна ", съобщи Зеленски след среща през днешния ден в Киев с естонския президент Алар Карис.

Зеленски отхвърли настояванията на представители на отцепническите райони в Източна Украйна за евакуиране на украинските държавни сили от намиращите се под контрола на Киев елементи от Донецка и Луганска област.

" Ние не беседваме с тях. Не знаем кои са те ", съобщи Зеленски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР