Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че липсата на достъп

...
Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че липсата на достъп
Коментари Харесай

Зеленски предупреди: Липсата на оръжие за нас засилва Русия

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден съобщи, че неналичието на достъп на страната му до оръжия ускорява позициите на съветския президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

" За страдание, поддържането на Украйна в неестествен недостиг на оръжия, изключително на артилерия и далекобойни оръжия, разрешава на Путин да се приспособява към актуалната активност на войната ", сподели той в речта си на Мюнхенската конференция по сигурността.

Зеленски направи отпратка към разрушения източен град Авдеевка, откъдето украинските войски се изтеглиха, защото Украйна е изправена пред изострен дефицит на муниции, а военната помощ от Съединени американски щати се бави към този момент месеци от Конгреса.

" Не питайте Украйна по кое време ще завърши войната. Попитайте себе си за какво Путин към момента е в положение да я продължи ", сподели Зеленски.

Украинският президент акцентира: " Ако не действаме в този момент, Путин ще успее да трансформира идващите няколко години в злополука ", съобщи ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР