Украинският президент Володимир Зеленски буквално унищожи българския си колега Румен

...
Украинският президент Володимир Зеленски буквално унищожи българския си колега Румен
Коментари Харесай

Политико: Зеленски направи на пух и прах българския президент

Украинският президент Володимир Зеленски безусловно унищожи българския си сътрудник Румен Радев в яростен ефирен диалог в София в четвъртък, в който той откри огън по всевъзможен начин против опозицията на Радев да въоръжава Украйна. Смутеният български президент, очевидно сюрпризиран от възмущението на Зеленски, помоли телевизионните камери да изоставен стаята в президентския замък, където те снимаха срещата. "

Така стартира репортаж на " Политико " от София за визитата на Зеленски под зрелищното заглавие " Зеленски направи на пух и прахуляк българския президент поради опълчването му на въоръжаването на Украйна ". Подзаглавието е " Президентът на България Румен Радев се държа двусмислно за НАТО и враждебно към даването на оръжие на Киев. "

Срещата с Радев, някогашен шеф на военновъздушните сили, който симпатизира на Русия и се държи двусмислено към НАТО, мина даже по-зле от предстоящото, продължава " Политико ", където по-рано през днешния ден предвидиха " евентуално тежки диалози " Радев-Зеленски.

За тези, които не са гледали телевизионното предаване от " Дондуков " 2, описанието в репортажа пресъздава задоволително трагична сцена:

" Събрани от двете страни на дълга дървена маса, облечената в цвят каки украинска делегация седеше с каменни лица, понякога правейки гримаси и водейки си бележки, против екипа на Радев, до момента в който българският президент обясняваше, че " няма военно решение " и че " от ден на ден и повече оръжия няма да го разрешат. "

Зеленски отговори със сдържано пренебрежение. " Не дай Боже да Ви сполети някаква покруса и да сте на мое място ", сподели той. " И в случай че хората със споделени полезности не оказват помощ, какво ще извършите? Ще кажете: Путин, апелирам те, заграби българска територия? (...) Не, вие като същински президент съм сигурен, че не бихте позволили компромис с вашата самостоятелност. Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна. Но доста ми се желае да ме разберете вярно ", означи той с бодлива подигравка, до момента в който уплашеният Радев от време в точния момент търсеше леговище във воденето на бележки. "

Следват още цитати от Зеленски, завършващи с това, че " най-после Радев сподели, че има предложение, само че помоли телевизионните камери да изоставен преди да продължи ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР