Украинският президент Владимир Зеленский разкри, че лидер на държава -

...
Украинският президент Владимир Зеленский разкри, че лидер на държава -
Коментари Харесай

Лидер на ЕС поиска доказателства, че клането в Буча не е било инсценировка: Зеленский

Украинският президент Владимир Зеленский разкри, че водач на страна - членка на Европейски Съюз, е сложил под въпрос версията на Киев за събитията към убийствата в Буча и е изискал доказателства, че зверствата не са били инсценирани.

В диалог с немския вестник " Билд " в петък Зеленский споделя по какъв начин водещ политик от Европейски Съюз го е помолил да показа доказателства, че клането в Буча не е било инсценирано. Репликата идва, откакто журналистът от Bild го пита кое е най-лошото нещо , което е чул през последните дни. Когато интервюиращият попита дали става дума за държавен глава на страна от Европейски Съюз, Зеленский отговори утвърдително, само че отхвърли да назове името на формалното лице, съобщи Businessinsider .

 

Украйна твърди, че съветските войски са направили жестокости против цивилни жители в град Буча северозападно от Киев, преди да се отдръпват предходната седмица. Русия отхвърли обвиняванията и твърди, че Киев е манипулирал доказателствата в границите на това, което назовава " провокация ".

Коментирайки поддръжката на Берлин за Киев, украинският президент изрази страдание, че Германия явно не е въодушевена за по-строги наказания против Русия.

" Някои страни, измежду които е и Германия, са срещу ембаргото върху петрола и газа ", сподели Зеленский, само че добави, че е удовлетворен, че петият кръг наказания на Европейски Съюз " съдържа ембарго върху въглищата и дървесината " Той също по този начин упрекна Берлин, че е прекомерно внимателен в поддръжката си за Киев, като известно време отхвърля да даде на страната оръжия и акцентира, че Украйна няма да стане член на НАТО. Но съгласно Зеленский " реториката на Германия се е трансформирала " с течение на времето, макар че страната е " консервативна и студена ".

 

Запитан дали е подготвен да седне на масата с съветския президент Владимир Путин и диалози, сподели Зеленски, " през днешния ден Украйна няма различен излаз, с изключение на да седне на масата за договаряния " Той добави, че " никой различен в Русия няма властта да спре тази война ", защото Путин е единственият, който " взема решение по кое време ще завърши тази война ".

Преговорните екипи на Русия и Украйна водят договаряния от седмици, както на персонални, по този начин и на виртуални срещи. Макар че двете страни явно са се доближили до съглашение по някои тематики, като да вземем за пример бъдещия безпристрастен статут на Украйна, те към момента не могат да намерят общ език по други. Миналата седмица представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Путин е подготвен да се срещне с украинския си сътрудник, само че единствено откакто договарящите са финализирали документа.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР