Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че Европа трябва да създаде

...
Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че Европа трябва да създаде
Коментари Харесай

Зеленски призова за създаването на единна отбранителна индустрия в Европа

Украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че Европа би трябвало да сътвори единна оръжейна промишленост. Според него единствено това може да „ обезопаси Европа във военно отношение от Русия “.

Владимир Зеленски също сподели, че Русия води „ хибридна война “ против „ забележителна “ част от Европа. „ Но съветската експанзия може да бъде победена. Но с цел да им дадем урок, че експанзията не може да докара до положително, е нужна взаимност “, сподели той по време на шведската конференция „ Общество и защита “ (цитат по РБК-Украйна).

По време на речта си Владимир Зеленски добави, че Украйна се стреми да получи най-хубавите оръжия в света, с цел да подсигурява своята сигурност и сигурността на своите сътрудници. „ Украйна е и постоянно ще бъде един от най-значимите европейски донори за сигурност “, сподели той.

По-рано на шведската конференция шведският външен министър Тобиас Билстрьом сподели, че Стокхолм би трябвало да се приготви за „ дълготрайна борба “ с Москва. Тобиас Билстрьом счита, че Русия е „ сериозна опасност “ за сигурността на Швеция...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР