Украинският президент Владимир Зеленски защити решението си да удовлетвори странното

...
Украинският президент Владимир Зеленски защити решението си да удовлетвори странното
Коментари Харесай

Зеленски защити решението си да изпълни искането на нападателя, взел заложници

Украинският президент Владимир Зеленски отбрани решението си да удовлетвори странното искане на нападател, взел заложници в рейс в продължение на 12 часа , осведоми Агенция Франс Прес.
 Задържаха въоръжения грабител на рейса в Украйна
Задържаха въоръжения грабител на рейса в Украйна

Той е прекарал общо 10 години в пандиза и има психологични отклонения

Нападателят изиска от Зеленски да предложи на украинците документален филм.

Днес президентът разказа по какъв начин персонално е преговарял с похитителя във вторник вечерта . Извършителят взе за заложници 13 души в рейс в западния град Луцк.

" Имаме резултат - всички са живи . Ние не се борим за (подобряване) на рейтингите - ние се борим за живот ", разяснява Зеленски решението си, което обаче е подложено на критика от някои, защото е удовлетворил претенции на нарушител.

Службата за сигурност на Украйна заяви, че всички 13 заложници са освободени невредими . Похитителят заплашваше да детонира експлозиви.
 Нападател взе за заложници рейс с 20 души в Украйна
Нападател взе за заложници рейс с 20 души в Украйна

Нападателят твърди, че има експлозиви и оръжия

Заложническата обстановка завърши след единодушието на президента да предложи американския документален филм Earthlings от 2005 година за безспорната взаимозависимост на хората от животните и отношението към тях.

Зеленски сподели, че се е съгласил с 44-годишния Максим Кривош , че " ще освободи трима души и по-късно аз ще запиша видео ".

Въоръженият мъж извърши обещанието си и освободи трима заложници: мъж, бременна жена и дете. В отговор президентът пусна видео във " Facebook " и Кривош се съгласи да освободи всички пандизчии половин час по-късно, сподели Зеленски.

Полицията заяви, че мъжът сега е в ареста.

По-късно президентът изтри късото видео от профила си.

Службата за сигурност на Украйна дефинира случая като " терористичен акт " и " взимане на заложници " . Кривош може да бъде наказан на 15 година затвор.

Някои украинци разкритикуваха решението на Зеленски, като доста го съпоставиха с епизод от известния английски ефирен сериал " Black Mirror ", при който английски министър председател извършва странни претенции на грабител, който е взел за пленник член на английската кралска фамилия.

Потребител във " Facebook от Киев се зачуди дали Зеленски ще извърши настояванията на терориста, в случай че изиска секс с прасе обществено, както е във въпросния епизод на сериала.

Но други консуматори хвалят Зеленски, защото е запазил живота на заложниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР