Украинският президент Владимир Зеленски подписа указ, с който премахва редица

...
Украинският президент Владимир Зеленски подписа указ, с който премахва редица
Коментари Харесай

След указ на президента: Чернобил вече е "открита зона"

Украинският президент Владимир Зеленски подписа декрет, с който отстранява редица забрани за посещаване на изключващата зона, в това число основаването на " зелен кулоар " за туристите. Това заяви самият той, представен от ТАСС.

Трябва да покажем на света Чернобил. На учени, природозащитници, историци, туристи. Днес подписах декрет, с който ще стартира трансформацията на зоната на изключване в една от точките на напредък на новата Украйна. Преди всичко ще създадем " зелен кулоар " за туристите и ще премахнем предпоставките за корупция ”, съобщи  Зеленски.

По думите му сега Чернобил е източник на корупция. " За страдание, зоната на изключване към момента е знак на корупция: чиновници по сигурността събират подкупи от туристи, незаконно се изнася скрап и се употребяват естествени запаси. Скоро ще спрем всичко това ", акцентира той.

Държавният глава даде обещание,  че Чернобил ще се трансформира в научно-туристическо оборудване, което да се трансформира в знак на свободата на новата Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР