Украинският президент Владимир Зеленски обяви, че е отстранил двама висши

...
Украинският президент Владимир Зеленски обяви, че е отстранил двама висши
Коментари Харесай

Зеленски отстранява двама генерали - обяви ги за предатели

Украинският президент Владимир Зеленски разгласи, че е отстранил двама висши украински генерали, наричайки ги " антигерои ". Това стана ясно от вечерното обръщение на президента, оповестено в обществените медии в четвъртък.

От експлоадирането на войната насам Зеленски се обръща към народа си и към останалия свят посредством видео известия съвсем всяка вечер - понякога даже по няколко пъти на вечер. Обикновено той рапортува за триумфите на личната си войска, насочва апели към Запада или разказва държанието на съветските нашественици.

В последното си послание, Зеленски разказа извънредно напрегнатата обстановка в южната и източната част на страната си. В този подтекст той разгласи, че е уволнил двама високопоставени членове на службите за сигурност.

" Сега нямам време да се занимавам с всички предатели, но те ще бъдат осъдени един по един ", сподели той.

Генералите са началник на Главното ръководство на вътрешната сигурност на Службата по сигурност на Украйна Андрий Наумов и шеф на Управлението на същата работа в Херсонска област Сергей Криворучко. 

„ Онези военнослужещи измежду висшите офицери, които не са решили къде е родината им, които нарушават военната клетва за честност на украинския народ по отношение защитата на нашата страна, нейната независимост и самостоятелност, неизбежно ще бъдат лишени от висши военни звания. Случайните генерали не са тук! “ - сподели Зеленски. 

На 25 март кметът на Херсон Игор Колихаев разгласи, че някои от депутатите на градския съвет са напуснали Херсон преди окупацията. Твърди се, че чиновници на прокуратурата, Националната полиция и СБУ не са били в града на 24 февруари.

На 30 март беше обявено, че Наумов напусна Украйна в навечерието на пълномащабна инвазия на съветската войска. Сега активността му се проверява от чиновници на реда по член за държавна измяна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР