Украинският президент Владимир Зеленски каза, че не подкрепя неутралната позиция

...
Украинският президент Владимир Зеленски каза, че не подкрепя неутралната позиция
Коментари Харесай

Зеленски ядосан на неутралитета на Бразилия за войната в Украйна


Украинският президент Владимир Зеленски сподели, че не поддържа неутралната позиция на бразилския си сътрудник Жаир Болсонаро за войната сред Украйна и Русия, заяви организация Укринформ.

Той съобщи това в изявление за бразилския ефирен канал " Глобо ".

Зеленски сподели, че е имал телефонен диалог с Болсонаро, и добави, че не приема неговата позиция за неутралитет. " Не мисля, че при война в света човек може да бъде безпристрастен ", акцентира украинският президент. Той предизвести, че " неутралността дава опция на (руския президент Владимир) Путин да си мисли, че не е самичък на този свят ".

" Не може да бъдеш някъде по средата. Не би трябвало да казваш: подготвен съм да бъда медиатор. Посредник защо? Посредник във война сред кого и кого? Това е война на Русия против народа на Украйна. Те са на наша територия ", сподели Зеленски във връзка позицията на Болсонаро.

Той изрази увереност, че хората в Бразилия поддържат същите полезности като тези в Украйна. Според него Бразилия, както и всяка друга страна от Латинска Америка, би трябвало да окаже поддръжка на Украйна.

Източник БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР