Украинският президент ще разговаря с високопоставени полски представители и ще

...
Украинският президент ще разговаря с високопоставени полски представители и ще
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Полша. Ще се срещне с Дуда и украински бежанци

Украинският президент ще беседва с високопоставени полски представители и ще се срещне с украински бежанци, намерили леговище в Полша. Планирано е Зеленски да беседва с полския президент Анджей Дуда и премиера Матеуш Моравецки. По-късно в Кралския палат във Варшава Зеленски и Дуда ще се срещнат с украинци, избягали в Полша, с цел да се спасят от спора в родината им. Очакват се двамата президенти да създадат и изказвания.

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година, украинският водач рядко пътува отвън страната си. През февруари тази година той посети Лондон, Париж и Брюксел, а преди този момент - през декември предходната година - Зеленски пътува до Съединени американски щати и Полша.

По данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците Полша е приела към 1,6 милиона бежанци от войната в прилежаща Украйна. От началото на спора огромна част от помощта за бежанците е била обезпечена от цивилен начинания и частни лица. Освен това Полша, която е част от Европейски Съюз и НАТО, неведнъж се застъпваше за военна помощ за Украйна от страна на Запада.

Варшава дълго време оказваше напън върху Берлин по отношение на доставянето на бойни танкове " Леопард 2 ", като Германия в последна сметка се съгласи. Полша също по този начин има ролята на значим логистичен хъб за военна помощ от Запада.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР