Украинският президент отново посети района на Бахмут в Донецка област,

...
Украинският президент отново посети района на Бахмут в Донецка област,
Коментари Харесай

Зеленски отново посети Бахмут

Украинският президент още веднъж посети региона на Бахмут в Донецка област, където най-малко от август 2022 година насам се водят непрекъснати сражения за надзор над града и съветската войска и наемниците от " Вагнер " не могат да го покорят. Жертвите и от двете страни са оценени на хиляди, а може би и и на десетки хиляди, убити и ранени най-вече от съветска страна.

Руският президент Владимир Путин до момента в никакъв случай не е бил на фронта на войната, която стартира през февруари 2022 година В петък по мрачно той посети окупирания и анексиран Мариупол на брега на Азовско море, което е първата му аудиенция в Донецка област от 2014 година насам. От известията и записите, показани от Кремъл, той кара по опустелите улици на града и се среща с дребна групичка хора, които му благодарят, а отвън кадър се чува по какъв начин някой вика " Всичко това е инсценировка ".

Според днешното известие на президентството Володимир Зеленски е бил " на предните позиции близо до Бахмут, с цел да връчи персонално награди на изключително отличилите се бранители ".

От публикуваните фотоси и видео се вижда, че срещата му е в индустриална постройка с тип на склад или гараж, като не се виждат покрайнини, по които да се удостовери къде се намира тя.

" Имам достойнството през днешния ден да бъда тук и да наградя нашите герои. Да им стисна ръцете и да благодаря за отбраната суверенитета на нашата страна ", написа Зеленски в своя канал в " Телеграм ". Там е оповестен и 3-минутин запис от срещата.

" Падна ви се комплицирана орис, историческа орис - да отбраните нашата земя и да върнете Украйна за нашите деца ", сподели още президентът, обръщайки се към военните.

" Слава на всеки мъж и всяка жена, които в този момент водят боеве за Украйна! Светла памет на всички, отдали живота си за независимостта ни! ", добави Зеленски.

 Зеленски още веднъж посети Бахмут

Той към този момент е идвал тук, като последният път беше директно преди визитата му в Съединени американски щати на 21 декември 2022 година, където бе признат в Белия дом и приказва пред двете камари на американския Конгрес.

Съединени американски щати поддържат украинското управление в тежкат абитка за Бахмут и ще продължат да обезпечават Киев с всичко належащо, сподели за Си Ен Ен преди няколко часа Джон Кърби, координатор по стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност към президента Джо Байдън.

Запитан не отделя ли Украйна прекалено много време за тази гореща точка на фронта, тоъй отвърна: " Днес е 21 март, Бахмут към момента не е даден на руснаците ".
" Украинците приоритизират тази борба - и руснаците ясно са s приоритизирали. Ние [] би трябвало да сме сигурни, че президентът Зеленски има всичко належащо, където и да реши да се бори. Това значи разузнаване. Това значи поддръжка. Това значи оръжия. Това значи качества. Това е, върху което ще се съсредоточим ", сподели още той.

Идните седмици ще бъдат решаващи във войната, разясни Кърби и Съединени американски щати чакат съветският президент Владимир Путин да опита нова атака. " Трябва да сме сигурни, че вършим всичко допустимо, с цел да подготвим Украйна за това ", добави той.

 Зеленски още веднъж посети Бахмут

Според късия обществен отчет на английското военно разузнаване от тази заран офанзивата на съветските сили край Бахмут стартира да отслабва, макар че обстановката остава извънредно напрегната за бранителите на града. Според английските военни това може да се дължи частично на обстоятелството, че съветското командване е изтеглило няколко елементи, настъпващи към града, с цел да укрепи с тях отслабените сектори на фронта.

" Боевете към центъра на града не престават и украинските бранители остават под опасност заради обкръжението от север и юг ", отбелязва прегледът. " Въпреки това, има признаци, че съветската атака против града стартира да губи предходната си инерция и да отслабва. "

През последните няколко дни, с цел да понижат вражеския напън върху автомагистрала H-32 (Покров - Бахмут - Михайловка), по която минава линията за доставяне, украинската войска предпри местна контраофанзива западно от Бахмут.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР