Украинският президент отхвърли призива на папа Франциск за преговори с

...
Украинският президент отхвърли призива на папа Франциск за преговори с
Коментари Харесай

Зеленски отхвърли призива на папата за преговори с Русия, нарече го „виртуално посредничество”

Украинският президент отхвърли апела на папа Франциск за договаряния с Русия и го дефинира като „ виртуално ходатайство ” от разстояние.

Володимир Зеленски не разяснява директно думите на главата на Римокатолическата черква, само че загатна, че концепцията няма нищо общо с напъните на религиозните фигури в Украйна да оказват помощ на страната.

Швейцарската социална телевизия разгласява фрагменти от изявление с папата, записано предишния месец, в което той прикани Украйна да „ има куража да развее бялото знаме ” и да договаря за преустановяване на войната с Русия.

„ Когато съветското зло стартира тази война, украинците се изправиха в отбрана. Всички християни, мюсюлмани, евреи. Благодаря на всеки украински духовник, който е в армията, в силите за защита, на фронтовата линия, защитавайки живота и човечеството. Те ни поддържат с молитва, с диалози и с каузи. Ето какво съставлява връзката сред църквата и народа. А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално ходатайство сред някой, който желае да живее, и някой, който се пробва да те унищожи ”, съобщи Зеленски.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР