Украинският премиер Денис Шмигал планира да посети Канада, за да

...
Украинският премиер Денис Шмигал планира да посети Канада, за да
Коментари Харесай

Украинският премиер отива в Канада за боеприпаси и бронирана техника

Украинският министър председател Денис Шмигал възнамерява да посети Канада, с цел да търси доставки на муниции и бронирани транспортни средства за предстоящото пролетно контранастъпление против съветските сили, заяви канадският вестник Globe and Mail в петък.

Шмигал сподели в изявление за канадския вестник, че не е притеснен от липсата на средства на нова военна помощ за Украйна във федералния бюджет на Канада, и се надява страната да даде повече помощ наред с други форми на подпомагане.

" Сега имаме потребност от тежка бронирана техника. Нуждаем се от повече артилерийски снаряди: муниции за гаубици и муниции за танкове ", сподели Шмигал. " Това е извънредно значимо за организирането на нашето контранастъпление ".

В осведомителното пространство се чака Украйна да стартира контранастъпление, с цел да завземе назад земя в южната и източната част на страната от съветските сили през идващите седмици или месеци.

Шмигал ще посети Канада през идващите седмици, сподели Globe and Mail, добавяйки, че от съображения за сигурност държавното управление в Киев не разкрива датата на пътуването.

Украинският министър председател беше представен от изданието като сподели, че Украйна също би искала Канада да предложи застраховка против боен риск на канадски компании, инвестиращи в Украйна, с цел да поддържа възобновяване и задграничните вложения.

" Така че, в случай че канадска компания реши да влага пари в Украйна, ние ще желаяме от канадското държавно управление да сътвори някакъв механизъм за поддръжка на канадските вложения ", сподели той.

Украйна е изправена пред невиждан бюджетен недостиг тази година заради възходящите военни разноски за битка с нашествието на Русия и разчита в огромна степен на задгранична финансова помощ.

Либералното държавно управление на канадския министър председател Джъстин Трюдо беше един от най-гласните интернационалните поддръжници на Украйна и даде на Киев над 5 милиарда канадски $ (3,70 милиарда долара) финансова, военна и друга помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР