Украинският премиер Денис Шмигал от доклада за пакета за разширяване

...
Украинският премиер Денис Шмигал от доклада за пакета за разширяване
Коментари Харесай

Шмигал очаква положителна оценка за Киев от ЕС през октомври

Украинският министър председател Денис Шмигал от отчета за пакета за разширение на Европейския съюз (ЕС) този октомври. Той сподели това на съвещание на държавното управление във вторник, оповестява " Укринформ ".

" Очакваме Украйна да получи позитивна оценка в границите на отчета за пакета за разширение на Европейски Съюз през октомври. Тогава ще има гласоподаване на Европейския съвет, което ще отвори пътя към договаряния за присъединение на страната ни към Европейски Съюз. Бъдещето на Украйна е в Европа. И в този момент Европейският съюз ни оказва помощ да удържим и да спечелим ", сподели Шмихал.

Припомняме, че  Европейският съвет на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 23 юни 2022 година реши да даде на Украйна статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

Президентът Володимир Зеленски подписа заявката за участие на 28 февруари предходната година.
 Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз
Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз

Европарламентът одобри резолюция с 529 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се "

През юни тази година, Шмигал регистрира, че Украйна напредва бързо към участие в Европейски Съюз и даже изпреварва графика.

Доклад на Европейски Съюз през юни заключи, че Украйна е изпълнила две от седем условия, с цел да стартира договаряния за участие.

- в това число за правосъдна промяна и ограничение на ендемичната корупция - за започване на договаряния за присъединение. Украйна прикани договарянията да стартират тази година.

Докладът на Европейската комисия бе крайъгълен камък в този развой, който последователите на устрема на Украйна за бързо присъединение към Европейски Съюз се надяват да приключи с решение на 27-те страни-членки на блока през декември да стартират договарянията с Киев.

27-те страни членки имат последната дума дали и по кое време да стартират договаряния за участие с Киев.

За да дава отговор на изискванията, Украйна ще би трябвало да приведе законите си в сходство с доста обширни стандарти на Европейски Съюз, вариращи от климата до труда. На процедура пътят на Украйна към участието ще отнеме години и малко на брой имат вяра, че страната може да се причисли, до момента в който е във война с Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР