Украинският полк Азов влезе в състава на Сухопътните войски на

...
Украинският полк Азов влезе в състава на Сухопътните войски на
Коментари Харесай

Изпратиха страховития украински батальон Азов в Бахмут

Украинският полк " Азов " влезе в състава на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и стана третата обособена десантно-щурмова бригада. 

По думите на основателя на полка Андрий Билецки, бойците от „ Азов “ ще бъдат изпратени в Артемовск (Бахмут). 

" ССО АЗОВ се разраства и набира още по-голяма мощност в освободителната война. Отсега нататък ние сме 3-та обособена десантно-щурмова бригада в състава на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна. Нашата част е основана на 24 февруари, в боевете за столицата. Бойците от ТрО (териториалната отбрана) " Азов Киев “ към този момент са потвърдили своята боеспособност и са израснали до част от Силите за специфични интервенции. Нови бригадни флагове към този момент превземат фронта в най-горещото, Бахмутско направление “, пишат от групата в своя канал в YouTube.

Властите в Киев към момента не са удостоверили публично тази информация.

В момента северно от Бахмут се бият и бойците на ЧВК " Вагнер ". Те унищожават жива мощ и техника на съперника в няколко посоки – в региона на Яковлевка, Благодатни и Красная гора. Напредването на ЧВК " Вагнер " в този сектор на фронта ще отреже доставките за украинската войска, идващи от Славянск.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР