Украинският министър на здравеопазването обвини руските власти, че извършват престъпление

...
Украинският министър на здравеопазването обвини руските власти, че извършват престъпление
Коментари Харесай

Русия блокира достъпа до лекарства, твърди украински министър

Украинският министър на опазването на здравето упрекна съветските управляващи, че правят закононарушение против човечеството като блокират достъпа до медикаменти на налични цени в регионите в Украйна, които техните сили са окупирали от началото на нашествието преди пет и половина месеца, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

В изявление пред АП украинският министър на опазването на здравето Виктор Ляшко сподели, че съветските управляващи неведнъж са блокирали опитите за даване на субсидирани от страната медикаменти на хора в окупираните градове и села.

„ През всичките шест месеца на войната Русия не (позволява) разкриването на подобаващи филантропични коридори, с цел да можем да предоставим наши лични медикаменти на пациентите, които се нуждаят от тях ", съобщи нощес Ляшко в министерството на опазването на здравето в Киев. " Ние имаме вяра, че тези дейности се подхващат от Русия съзнателно и ги считаме за закононарушения против човечеството и военни закононарушения, които ще бъдат документирани и приети “, добави министърът.

Украинското държавно управление има стратегия за даване на лекарства на раково заболели хора и хора с хронични болести. Според чиновници от Организация на обединените нации и Украйна разрушаването на лечебни заведения и инфраструктура, както и вътрешното разселване на почти 7 милиона души, също по този начин са попречили и на даването на други типове лекуване. Войната в Украйна аргументи тежки нарушавания в работата на държавната здравна система, която беше в развой на забележителна промяна, отбелязва АП.

Световната здравна организация сподели, че към 11 август е отчела 455 офанзиви против лечебни заведения и други здравни заведения, вследствие на които са починали 86 души и са били ранени 105 души. Но Ляшко съобщи, че вторичните резултати от тези набези са доста по-тежки.

„ Когато пътищата и мостовете в регионите, които в този момент са под контрола на украинските сили, са развалени, е мъчно да откараш до болничното заведение някой, който е получил инфаркт или инсулт “, сподели той.

„ Понякога не съумяваме да стигнем в точния момент, колата за спешна помощ не може да стигне там в точния момент. Ето за какво войната предизвиква доста повече жертви (от тези, убити в боевете и нападенията). Техният брой не може да бъде изчислен “, добави Ляшко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР